Image

 slika lidija 150x1501

IZ OTROŠKIH UST KNJIGA

 116 lidjija rgb mala

 

Lidija Kociper je psihologinja, z bogatimi izkušnjami na področju poučevanja, svetovanja in psihoterapije. Ima diplomo iz integrativne geštalt terapije, transakcijske analize TA 101 in dokončano dveletno izobraževanje iz teorije izbire. Ima evropsko diplomo iz psihoterapije. Za delo s pari se je usposobila iz dveh svetovno priznanih terapevtskih šol. Je certificirana imago terapevtka in trenutno druga certificirana EFT terapevtka v Sloveniji.  EFT pomeni emocionalno fokusirana terapija. Je predavateljica poslovnega sporazumevanja in vodenja na višji šoli.

Ukvarja se s skupinsko, individualno in partnersko terapijo. Vrsto let sodeluje kot terapevtka v klubu zdravljenih alkoholikov.

Sodelovala je na različnih seminarjih v Sloveniji, pa tudi na drugi evropski konferenci Humor in zdravje in na 5. Alpe-Adrija konferenci o alkoholizmu. Izdala je zbirko domislic predšolskih otrok z naslovom Iz otroških ust. Svoje članke je objavila v zborniku Kaj deluje v psihoterapiji, v revijah Otrok in družina, Pedagoška obzorja, Educa, Odvisnost in v častnikih Večer in Družina ter v reviji Gestalt & Integration- Schweizer Verein für Gestalttherapie und Integrative Therapie.

V zadnjem času se ukvarja predvsem s partnersko terapijo. Veseli jo dejstvo, da lahko partnerji s pomočjo te terapije uresničijo svoje želje po povezanosti in poglobijo medsebojni odnos. Z možem sta poročena devetindvajset let in imata tri otroke. Prepričana je, da lahko starši največ naredijo za svoje otroke, če negujejo medsebojni odnos.

 

joze za web 150x150

Jože Kociper je psihiater, od leta 1998 dela v ambulanti v Radencih, pred tem je delal v psihiatrični bolnišnici in v splošni ambulanti. Ima evropsko diplomo iz psihoterapije, zaključil je izobraževanje iz integrativne gestalt terapije,v okviru katere je tudi učni terapevt . Je imago terapevt.

Ukvarja se s skupinsko, individualno in partnersko terapijo. Tretje desetletje sodeluje kot terapevt v klubu zdravljenih alkoholikov. Je tudi strokovni sodelavec društva Nova pot Radenci, kjer se družijo zdravljeni alkoholiki, njihovi svojci in otroci. Sodeluje na strokovnih srečanjih, objavil je več prispevkov iz področja psihoterapije in odvisnosti od alkohola.

Spoznanja individualne, partnerske terapije, študija filozofije ter poglabljanja v duhovnost uporablja pri svojem delu s pacienti in pari. Imago partnersko terapijo ceni, ker je učinkovita v življenju parov, kakor tudi v lastnem zakonskem odnosu. V njej odkriva najboljšo kombinacijo različnih psihoterapevtskih in duhovnih izkušenj, ki lahko pomagajo v krizi in v vsakdanjem življenju za rast v zakonskem odnosu.

Z ženo sodeluje pri predavanjih in delavnicah za pare. Drug drugega podpirata v strokovni rasti, predvsem pa v družinskem življenju.